Gabriella

1:a advent


Första advent idag. Orkar inte skriva så mycket, utlägg om elgen kommer möjligtvis senare. Imorrn får man påbörja att öppna julkalendern. Läääääängtar tills jag får öppna första paketet från min The Body Shop julkalender :)
I gårdagens Metro...
Jag är i Hallsberg. Hur många gånger har jag nämnt Hallsberg i min blogg? Det är snart mitt femte hem (efter Stockholm, Motala, Miami och Thailand)... Jag hade massor att dela med mig utav och skriva om när jag satte mig på tåget i Stockholm men nu är det tomt. Jag hade iaf en mycket trevlig tjej brevid mig på tåget till Hallsberg (nu skrev jag det igen!), så de två timmarna förflöt mycket snabbt. Nu är det en tjej framför mig som pratar i sin telefon. Hon har en mycket irriterande dialekt (och röst!) Snälla Gud, få henne att sluta prata! Oj, wow. The mighty Lord besvarade mina böner på en gång. Hon sutade prata när jag jag skrev färdigt meningen! Gubben brevid mig luktar intorkat svett förresten. Fast det är ingenting jämför med en annan gubbe som jag satt brevid häromveckan. Han snarkade - högt och ljudligt. Alla i vagnen tittade på honom och mig, för att se om jag skulle göra något. Och det gjorde jag. För jag stod inte ut, så jag "råkade" knuffa till honom. Han vaknar till och tittar på mig och sa, "Hoppsan, ja det var lungt att du råkade komma åt mig", typ som om han fiskade efter att jag skulle be om ursäkt. Helvete heller. Några snett mittemot mig börjar fnissa. Jag var på väg att påpeka att han hade snarkat men nej, det räkte med att jag knuffade till honom, för han lyckades ju aldrig somna om igen (tack o lov).

Första advent är ju på söndag och jag ser framemot att få ge Fegge min adventspaket till honom. En liten grej är det bara. Hoppas han gillar den lika mycket som jag gör. Brukar ni ge varandra adventspaket i era familjer?  Mina föräldrar har aldrig rikitgt firat jul som jag velat (numera firar de inte jul alls tror jag) de sista åren jag bodde hemma, så jag älskar verkligen möjligheten att få skapa egna traditioner och få det precis som jag vill ha det. Jag är major juljunkie.

I gårdagens Metro kunde man läsa följande "Från miljonlöner och ett liv i lyx - till månadslöner på några tusen före skatt. Den tuffa bostadsmaknaden får nu konsekvenser för mäklarna"
Min första spontana undran är då, VART FAN ÄR DE DÄR MILJONERNA FEGGE!? Och det där livet i lyx?! Va? Och nu tänker ni " Jaja.. men han jobbar ju inte i Stockholm!" Och då kan jag meddela att det är storstadsmäklarna som tillhör de som tjänar sämst (Glenn är min källa i detta fall). Så åter igen, vart fan är de där miljonerna?! Har Fegge ett hemligt stasch av pengar undangömda i madrassen? Är det därför han så envist alltid ska ligga på vänstersidan av sängen? Hursomhelst var iaf den inledande frasen utav artikeln väldigt dum och fjantig. Även om man inte är insatt i frågan så tror jag vilken människa som helst med vett innanför pannbenet förstår att de som har miljonlöner är kanske en handfull mäklare Sverige..
Me times three

Dagen har varit mycket produktiv och givande, plugg på Café 60 ett bra tag. Så duktiga jag och Anne är! Sen så skulle jag ha gått på aerobicspass på SATS Stureplan men när jag kom dit visade det sig att jag hade bokat fel.. Typiskt och det enda de hade var någon form av yogapass.. Så nu har jag prövat yoga! Är mycket jobbigare än det ser ut kan jag meddela och om man vill kunna vara värsta vixen mellan lakanen bör man gå på massor med yoga klasser. Man blir nog mycket, mycket vig... ironin i det hela var att bland det sista jag sa till Anne för dagen var att jag nog aldrig skulle pröva yoga, bara för att jag är vig som ett kylskåp. Men ja, det höll ju länge.

Imorrn kommer sötaste Emma förbi mig en sväng på skolan. Ska bli roligt, först synundersökning och sedan ska vi luncha :) Sen borde jag ta och klippa mig, gärna innan helgen. Hoppas egentligen på att jag ska få en klippning och färgning i julklapp hos Linnéa på Kami i Linköping men jag tror inte det. Jag vet alltid vad jag får i julklapp eller födelsedagspresent och jag är rätt säker på att jag inte får en klippning. Önskar att mitt hår alltid kunde se ut som det gör på bilden, lite sådär ofixat lockigt snyggt (regnvatten är stylingen här). Om man skulle ta och fixa en tid..