Gabriella

Svåra Åre-cravings...
Precis som rubriken antyder så längtar jag till vårt andra hem... Vill åka upp nu, nu,nu! Sitta i soffan och mysa med en kopp varm choklad och titta på höstlöven. Hösten är den absolut vackraste tiden i Åre även om jag älskar alla säsonger är det min absoluta favorittid där. Synd bara att den är så kort! Sen är det förstås helt fantastiskt att spänna på sig skidorna, ta tegeliften upp och mötas av denna utsikt på morgonkvisten. Den är....obeskrivlig!
 
Det börjar likna ett hem!
Jag beklagar den dåliga kvalitén på bilderna, de är tagna med mobilen. Själv uppskattar jag blogginlägg och bloggar med bra kvalité på bilderna och jag har plockat fram både den kompakta kameran och systemkameran. Jag har även laddat de men dessvärre har jag inte hittat överföringssladden till datorn...! Mycket frustrerande!
Det börjar likna ett hem hos oss! Nej, nu överdrev jag lite... Jag har fått till ett fönster i köket som ser lite ombonat ut. Egentligen var tanken att jag skulle ha köpt lite tyg idag och sytt några gardiner men jag glömde ta med Fredriks mammas symaskin som jag fick låna. Klumpigt! Vi har i alla fall varit på Plantagen idag och dessa helt fantastiska blommor fick följa med hem, det luktar så otroligt gott!
Skålar är en riktig bristvara hos oss - fram tills nu! Efter flera års sökande (sorgligt) har vi äntligen blivit nöjda! Det blev en Iittala skål modell Kastehelmi som är en gammal skål som kommit åter i ny produktion. Inspirationen är hämtad från daggdroppar och det syns väldigt tydligt. Är redan sugen på fler....!
När vi ändå var igång så hittade vi en till skål som vi gillade, lika bra att slå till. Sagt och gjort, det blev en vit JellyBean skål på fot :)
Jag var helt övertygad att jag hade massor med krukor men där hade jag både fel och rätt. Jag hade massor med krukor när vi flyttade från Sundsvall men när vi kom fram till Linköping var det inte lika många hela kvar... Får fixa en kruka imorgon!
 
Äntligen!
Äntligen har vi packat upp en majoritet av våra flyttkartonger! Plötsligt känns det som om vi faktiskt har fyra rum och inte som att vi bor i en tvåa. Sen har jag börjat titta på inredningsgrejer till hemmet. Sånt gör mig glad! Det har varit alldeles för mycket renoveringstapet, lim och vit färg....  
När vi är klar med hallen ska vi ta det lite lugnt och hamstra pengar till att göra köket. Hoppas på att det blir lite billigare än sist! Det var snyggt och vi var verkligen nöjda med luckorna och allt men det skulle kännas så tråkigt att välja precis likadant igen... eller? Man kanske ska hålla sig till det vinnande konceptet?
 
Vårt gamla kök i lägenheten!
 
Den här gången är jag lite sugen på nedan luckor i vitt, fast med antingen "ekinlägg" eller helt vita. Bänkskiva i ek, vitt kakel och inga överskåp.
 
Sen är jag sugen på en ny byrå till hallen. Har dock lite svårt att bestämma mig, det står mellan dessa två! Den med sex stycken lådor är ju på kampanjpris just nu. Känns som om jag måste bestämma mig!
Några åsikter!